ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Νεαροί ήρωες σκαρφαλώνουν σε φλεγόμενο κτίριο και σώζουν οικογένεια

Βίντεο: Νεαροί ήρωες σκαρφαλώνουν σε φλεγόμενο κτίριο και σώζουν οικογένεια
BBC

Ήρωες χαρακτηρίζονται από γαλλικά και μη ΜΜΕ μια ομάδα νεαρών στη Ναντ της Γαλλίας, που σκαρφάλωσαν σε ένα φλεγόμενο κτίριο και διέσωσαν μια οικογένεια το απόγευμα της Κυριακής.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα τους δείχνουν να ανεβαίνουν στο κτίριο και να βοηθούν τους γονείς να βγουν από το διαμέρισμα, που βρισκόταν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας. Στη συνέχεια το έξι μηνών μωρό τους ρίχτηκε σε στρώματα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από το κτίριο. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο όπως έγινε γνωστό αναρρώνει.

Ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στη διάσωση, ο Ταμίντ, είπε στην ιστοσελίδα Quest-France ότι η απόφαση να ριχθεί το μωρό από το μπαλκόνι ήταν η «τελευταία δυνατή λύση» καθώς καπνοί υψώνονταν πάνω από το κτίριο, στην περιοχή Μποτιέρ της Ναντ.

Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε άλλα διαμερίσματα στο κτίριο, με τους πυροσβέστες να διασώζουν και άλλα άτομα.

Η Κένζα Ζεκάρ, αρχηγός τοπικής οργάνωσης νεολαίας, είπε στο BBC πως οργάνωσε τη διάσωση της οικογένειας ενώ οι ντόπιοι περίμεναν την άφιξη της πυροσβεστικής. Ο σύζυγός της ήταν μεταξύ αυτών που σκαρφάλωσαν στο κτίριο, όπως είπε.

Η οργάνωσή της ζητά να δοθούν επίσημα έγγραφα και στέγαση σε τρεις από αυτούς που συμμετείχαν στη διάσωση, που είναι μετανάστες. Επίσης δημιουργήθηκε online αίτημα προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που του ζητά να «τιμήσει και αναγνωρίσει τους ήρωες του Μποτιέρ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς