ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος βουλευτής: «O Ερντογάν ας μην έχει το τέλος του Μεντερές που απαγχονίστηκε»

Ερντογάν
AP

Χαρακτηριστική των υψηλών τόνων στην πολιτική αντιπαράθεση που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία είναι δήλωση στην οποία προέβη ο Ενγκίν Αλτάι, αναπληρωτής πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου CHP, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Αλτάι, σύμφωνα με τη Sabah, παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές, ο οποίος είχε απαγχονιστεί, σχολιάζοντας «ας μην έχει το τέλος του Μεντερές».

Η Sabah χαρακτηρίζει την εν λόγω δήλωση ως σκανδαλώδη, δεδομένου πως γίνεται λίγο καιρό μετά τη διακήρυξη απόστρατων ναυάρχων για την οποία η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε ότι αποτελεί έμμεση υποκίνηση σε πραξικόπημα.

Όπως είπε ο Αλτάι, και ο Μεντερές είχε στην αρχή δώσει δύναμη σε θρησκευτικούς κύκλους και αυτό δεν του βγήκε σε καλό. «Ελπίζω ο Ερντογάν στο τέλος να μην καταλήξει σαν τον Μεντερές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αντέδρασε έντονα, προβαίνοντας σε ανάρτηση στο Twitter όπου έκανε λόγο για «φουκαράδες της ιστορίας, ανίδεους», που «δεν πιστεύουν στην πολιτική, τη δημοκρατία και το έθνος και βλέπουν το πραξικόπημα ως μέσο ισχύος».

Με πληροφορίες από Sabah

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»