ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν διαψεύδει (ξανά) ότι πάσχει από καρκίνο

Ο Ερντογάν διαψεύδει (ξανά) ότι πάσχει από καρκίνο

«Ο Θεός και μόνο ο Θεός» γνωρίζει πότε θα πεθάνει κάποιος είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαψεύδοντας τις φήμες που τον θέλουν να πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο και ότι του μένουν δύο χρόνια ζωής.

Η τουρκική εφημερίδα Taraf δημοσίευσε ένα email του αμερικανικού Stratfor, που διέρρευσε μέσω WikiLeaks, το οποίο ανέφερε ότι ο Ερντογάν πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο και έχει δύο χρόνια ζωής.

Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του κόμματός του AKP, απέφυγε να σχολιάσει ευθέως το θέμα της υγείας του και επιτέθηκε σε αυτούς που κρύβονται πίσω από τις φήμες αυτές.

«Ο Θεός και μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο θα ζήσει ο κάθε ένας από εμάς», είπε χαρακτηριστικά. «Όσοι πιστεύουν τις φήμες και υπολογίζουν το χρόνο που μας έχει απομείνει σε αυτό τον κόσμο δεν δείχνουν μόνο έλλειψη σωφροσύνης, αλλά και αυθάδεια», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, που έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του έπειτα από δύο εγχειρήσεις.

«Εικασίες και κουτσομπολιά» χαρακτήρισε το άρθρο της Taraf ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «η υγεία του πρωθυπουργού είναι πολύ καλή».