ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ψυχολόγοι θα εξετάσουν τον μακελάρη του σχολείου στο Καζάν

Το σχολείο στο Καζάν
AP

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν, Ιλνάζ Γκαλιάβιεφ, θα υποβληθεί σε εξετάσεις από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να διαπιστωθούν τυχόν ιδιαιτερότητες στην συμπεριφορά του καθώς και τα κίνητρα της πράξης του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου. 

«Είναι γνωστό - δήλωσε η ίδια πηγή - ότι μετά την δολοφονία των μαθητών και των δασκάλων, ο Γκαλιάβιεφ ήταν έτοιμος να θέσει τέλος στην ζωή του αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και δεν του έδωσαν αυτήν την δυνατότητα».

Η επίθεση εναντίον του σχολείου Ν175 στην πόλη Καζάν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή στις 9.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 παιδιά και 2 ενήλικες, και να τραυματισθούν 21, εκ των οποίων οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζάν, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο παίδων της πόλης νοσηλεύονται 18 παιδιά, εκ των οποίων έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλα δύο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδιά τραυματίστηκαν από τα πυρά, ενώ τα υπόλοιπα τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιών κατά την εκκένωση του κτιρίου.

Στο μεταξύ, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο.

«Στην πραγματικότητα, μπαίνοντας στο σχολείο ο δράστης ενεργοποίησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και εν συνεχεία χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο. Κανένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός κατά την επιθεώρηση του τόπου της τραγωδίας δεν εντοπίσθηκε από την ανακριτική ομάδα», δήλωσε η Σβετλάνα Πετρένκο, εκπρόσωπος της επιτροπής τονίζοντας ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από το όργανο που διενεργεί την έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας – Τους παρακαλούσαμε να μην μας κάνουν κακό