ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Αλλαγή πλεύσης από την Αυστραλία: Θα «ζήσει» με τον ιό αντί να τον «εξαφανίσει»

Αυστραλία κορονοϊός
AP

Οι αυστραλιανές αρχές αλλάζουν στρατηγική ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αυστραλιανές αρχές παρέτειναν την Τετάρτη το lockdown για την Covid-19 στη Μελβούρνη για άλλες τρεις εβδομάδες, καθώς μετατοπίζουν την προσοχή τους προς τους ταχείς εμβολιασμούς και απομακρύνονται από τη στρατηγική πλήρους καταστολής για εκμηδενισμό των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, έκανε λόγο για σταδιακή χαλάρωση των σκληρών περιορισμών μόλις εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της πολιτείας, με τουλάχιστον μία δόση, ένα ορόσημο που ελπίζεται να επιτευχθεί κατά τις 23 Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε κάνει τα πάντα, μα είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν θα κατεβάσουμε τα νούμερα, αντ’αυτού θα αυξάνονται» είπε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας, αφού ένα lockdown τουλάχιστον ενός μήνα δεν κατάφερε να συγκρατήσει το ξέσπασμα. Το lockdown αναμενόταν να τελειώσει την Πέμπτη.

«Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να επιτρέψουμε να γίνουν εμβολιασμοί ενώ κάνουμε αυτή τη σκληρή, επίπονη και δύσκολη δουλειά, για να ελέγχουμε όσο μπορούμε τα κρούσματα».

Η γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, την Τετάρτη έφερε πιο μπροστά την επιδιωκόμενη ημερομηνία – στόχο για τον πλήρη εμβολιασμό του 70% των ατόμων άνω των 16 μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα από τον αρχικό στόχο του τέλους του Οκτωβρίου, καθώς τα ξεσπάσματα έφεραν άνοδο των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη πως οι Αυστραλοί εν τέλει πρέπει να απελευθερωθούν από τα lockdowns. «H Αυστραλία μπορεί να ζήσει με τον ιό» είπε στην Κανμπέρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας