ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν το ξύρισμα της γενειάδας

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν το ξύρισμα της γενειάδας

Σε άλλη μια κίνηση που επιβεβαιώνει τους φόβους για στρεβλή εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στο Αφγανιστάν προχώρησαν οι Ταλιμπάν οι οποίοι έβαλαν απαγορευτικό στο ξύρισμα της… γενειάδας!

Όπως ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν στους μπαρμπέρηδες της επαρχίας Χελμάντ απαγορεύεται στο εξής να κουρεύουν ή να περιποιούνται γενειάδες γιατί αυτό, όπως τους είπαν, παραβιάζει την ερμηνεία του Ισλαμικού νόμου.

Για να γίνει, δε, σαφές το μέτρο η θρησκευτική αστυνομία των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ότι όποιος παραβιάζει την εντολή αυτή θα τιμωρείται.

Παρόμοιες εντολές, σύμφωνα με το BBC, δόθηκαν και σε κουρείς στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, υποδηλώνοντας την πρόθεση των ισλαμιστών για επιστροφή στις ημέρες του άγριου παρελθόντος τους παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις για ηπιότερη διακυβέρνηση μετά την αποχώρηση των Αμερικανών.

Όπως επισημαίνει το BBC οι Ταλιμπάν έχουν ήδη προχωρήσει σε βαριές ποινές κατά αντιπάλων τους με τελευταίο παράδειγμα τον δημόσιο κρέμασμα των σορών τεσσάρων φερόμενων απαγωγέων στην επαρχία Χεράτ.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραπονεθεί» αναφέρεται στο σημείωμα που δόθηκε στους κουρείς στην Χελμάντ για την εφαρμογή της Σαρία όσον αφορά τα μαλλιά και τα γένια.

«Οι μαχητές των Ταλιμπάν έρχονται συνέχεια και μας διατάζουν να σταματήσουμε να περιποιούμαστε γένια. Ένας από αυτούς, μάλιστα, μου είπε ότι μπορεί να στείλουν και μυστικούς Ταλιμπάν για να μας ελέγξουν» δήλωσε στο ΒΒC ένας από τους κουρείς της Χελμάντ.

Άλλος κουρέας περιέγραψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του παρουσιάστηκε ως κυβερνητικός αξιωματούχος και ο οποίος τον διέταξε «σταμάτα να κουρεύεις με αμερικάνικο στυλ».

Η εξέλιξη αυτή, όπως λένε οι κουρείς, κάνει πολύ δύσκολη την επιβίωσή τους καθώς οι πελάτες του προηγούμενου διαστήματος όταν και είχε επικρατήσει η μόδα της φροντίδας της κεφαλής από τους άνδρες, έχουν σταματήσει τις επισκέψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στο Αρκαλοχώρι – Οι πρώτες εικόνες

Σεισμός ΤΩΡΑ: Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Δύο μετασεισμοί ταρακούνησαν την περιοχή