ΚΟΣΜΟΣ

Europol: 150 συλλήψεις σε επτά χώρες για εμπόριο ναρκωτικών στο Dark Web

Dark Web Europol
Η Europol προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για το Dark Web που οδήγησε σε τουλάχιστον 150 συλλήψεις
AP PHOTO

Η Europol προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για το Dark Web που οδήγησε σε τουλάχιστον 150 συλλήψεις

Επιχείρηση στην «Άγρια Δύση» του διαδικτύου, το Dark Web πραγματοποίησαν στελέχη της Europol με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 150 συλλήψεις.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που είχε την κωδική ονομασία Dark Huntor κατασχέθηκαν 45 όπλα, 234 κιλά ναρκωτικών και περισσότερα από 26 εκατομμύρια σε ευρώ και κρυπτονομίσματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα στελέχη της Europol πραγματοποίησαν τις συλλήψεις σε συνολικά επτά χώρες. Συγκεκριμένα 65 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, 47 στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ολλανδία, 3 στη Γαλλία, 2 στην Ελβετία και ένα στη Βουλγαρία.

H κοινή επιχείρηση των Europol και Eurojust αποτέλεσε τη συνέχεια μιας προηγούμενης έρευνας για αγοραπωλησίες στο φόρουμ DarkMarket του Dark Web στις αρχές του 2021 με τις αρχές να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που άντλησαν τότε για να εντοπίσουν νέους υπόπτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους 150 συλληφθέντες θεωρούνται από τους μεγαλύτερους «εμπόρους» που δραστηριοποιούνται στο Dark Web πουλώντας μέσω του «σκοτεινού κόσμου» του διαδικτύου δεκάδες χιλιάδες αντικείμενα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr σε ρεπορτάζ του στο Dark Web γίνονται πλέον αγοραπωλησίες μέχρι και εμβολίων κορονοϊού και πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη», αποκαλύπτει ο Γιώργος Λιάνης

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά