ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων μετά τη δημοσκόπηση στο Twitter

O Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ
AP

Το «αφεντικό» της Τesla, Έλον Μασκ πούλησε μετοχές αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγες ημέρες μετά τη δημοσκόπηση που ξεκίνησε στο Twitter, ζητώντας σχετικές συμβουλές από τους ακολούθους του στο Twitter

Ο μεγιστάνας της Tesla ρώτησε τα 63 εκατομμύρια των ακολούθων του, εάν πρέπει να πουλήσει ποσοστό 10% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, ως μία απόδειξη ότι δεν χρησιμοποιεί την εταιρεία για να φοροδιαφεύγει.

Το 58% των ερωτηθέντων ψήφισαν υπερ της πώλησης και το 42% κατά και ο Έλον Μασκ…το ‘πε και το ‘κανε. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά περίπου 16% τις δύο ημέρες μετά το «ναι» στη δημοσκόπηση, προτού ανακάμψουν στη χθεσινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg είναι το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί περιουσία δισεκατομμυριούχου σε τόσο σύντομο διάστημα, μετά τις απώλειες των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ο Τζεφ Μπέζος το 2019, όταν ανακοίνωσε το διαζύγιό του.

Η Tesla είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι κατά 83 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος από τον δεύτερο στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, Τζεφ Μπέζος.

Η προσωπική περιουσία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 280 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως ο ίδιος έχει πει δεν πληρώνεται σε μετρητά από την Tesla: «Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για να πληρώσω φόρους προσωπικά είναι να πουλήσω μετοχές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται βαρυχειμωνιά – Πότε θα γίνει αισθητή η παρουσία του χειμώνα

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε