ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπένετ θα γίνει ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Μπένετ θα γίνει ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Ναφτάλι Μπένετ
AP IMAGES

Ισραήλ: Ιστορία θα γράψει ο Ναφτάλι Μπένετ, καθώς θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος του Ισραήλ που θα επισκεφτεί τα ΗΑΕ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ θα επισκεφθεί σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα συναντηθεί με τον ντε φάκτο ηγέτη της χώρας, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός στη χώρα του Κόλπου αφότου τα δύο κράτη επισημοποίησαν τις διμερείς τους σχέσεις πέρυσι.

«Σήμερα θα μεταβώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ποτέ Ισραηλινός πρωθυπουργός στη χώρα», δήλωσε ο Μπένετ στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε ότι «αύριο (Δευτέρα) θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν» για να συζητήσουν «την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», τονίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση στα οικονομικά ζητήματα.

Τα Εμιράτα μαζί με το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ», που υπογράφηκαν πέρυσι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του Μπένετ στα Εμιράτα θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός σε οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σπίτι που πούλησε ο Μητσοτάκης - Το παρασκήνιο του δύσκολου «αποχωρισμού»

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Οι ώρες λειτουργίας

Τιγκράι: Γιατί σφαγιάζονται οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας