ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μαζικά διαγνωστικά τεστ σε 14 εκατομμύρια κατοίκους μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορονοϊού

Στρατηγική μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό εφαρμόζει η Κίνα εν όψει των Ολυμπιακών
Στρατηγική μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό εφαρμόζει η Κίνα εν όψει των Ολυμπιακών
ΑΡ

Η πόλη Τιαντζίν στην Κίνα θα υποβάλλει σε διαγνωστικά τεστ το σύνολο των 14 εκατομμυρίων κατοίκων της, μετά το νέο ξέσπασμα κορονοϊού

Η πόλη Τιαντζίν, ένα σημαντικό κινεζικό λιμάνι κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, ξεκίνησε μαζικά τεστ στους 14 εκατομμύρια κατοίκους της, καθώς μια ομάδα 20 παιδιών και ενηλίκων βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τουλάχιστον δύο από αυτούς διαγνώστηκαν με την παραλλαγή Όμικρον.

Μεταξύ των μολυσμένων περιλαμβάνονται 15 μαθητές ηλικίας από 8 έως 13 ετών, ένα μέλος του προσωπικού σε κέντρο εκπαίδευσης και τέσσερις γονείς. Τα τεστ σε όλη την πόλη, που ξεκίνησαν την Κυριακή, πρόκειται να ολοκληρωθούν σε δύο ημέρες.

Τα δύο πρώτα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο Τιαντζίν ήταν ένα 10χρονο κορίτσι και μια 29χρονη γυναίκα που εργάζονταν στο κέντρο εκπαίδευσης. Και οι δύο μολύνθηκαν από την μετάλλαξη Όμικρον. Σε επακόλουθα τεστ των στενών επαφών τους, 18 ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί και 767 αρνητικοί από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν σπίτι ή κοντά στο σπίτι για να είναι διαθέσιμοι για τους ελέγχους. Μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα λάβουν τον «πράσινο» κωδικό στις εφαρμογές εντοπισμού Covid στα smartphone που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην Κίνα πρέπει πλέον να παρουσιάζουν όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

Η Κίνα ενίσχυσε τη στρατηγική μηδενικής ανοχής Covid-19 εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Η κινεζική πρωτεύουσα βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τιαντζίν και συνδέεται με μια σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας που διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους στο Σιάν και στο Γιουζού, δύο άλλες πόλεις που είναι πιο μακριά αλλά έχουν περισσότερα κρούσματα. Η πόλη Zενγκζο΄τ πρωτεύουσα της επαρχίας 70 χιλιόμετρα βόρεια της Γιουζού, διεξάγει επίσης μαζικές δοκιμές και κλείνει τα σχολεία από τη Δευτέρα.

Η Κίνα ανέφερε 165 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις 8 Ιανουαρίου, από 159 την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε την Κυριακή η υγειονομική της αρχή. Από τις νέες μολύνσεις, οι 92 μεταδόθηκαν τοπικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Η Κίνα ανέφερε 46 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα, τα οποία ταξινομεί ξεχωριστά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε σύγκριση με 52 μια ημέρα νωρίτερα. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι και ο αριθμός των νεκρών παραμένει 4.636. Η ηπειρωτική Κίνα είχε 103.619 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 8 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το φθηνότερο και το ακριβότερο PCR Test στην αγορά - Τι ισχύει για τα rapid

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα - Ισχυρή βροχή όλη νύχτα, κεραυνοί και βροντές

Παραβιάσεις: Τσαμπουκάδες… τρόμου των Τούρκων - Γιατί αποφεύγουν τις εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά