Εκδηλώσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ουάσινγκτον
Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν το 2011 στην Ουάσινγκτον τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου,...
Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν το 2011 στην Ουάσινγκτον τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από την 1η ως τις 3 Μαΐου, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου είναι κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου και οι εκδηλώσεις για αυτήν διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Unesco. Υποδεχόμενες το γεγονός αυτό, οι ΗΠΑ θέλουν να δείξουν "την ακατάλυτη αποφασιστικότητά τους να υποστηρίζουν και να διαδίδουν την ελευθερία του Τύπου και την άνευ εμποδίων μετάδοση των πληροφοριών σε αυτήν την ψηφιακή εποχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόουλεϊ.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται τη στιγμή που οι ΗΠΑ προσπαθούν κακήν κακώς να περιορίσουν τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον ιστότοπο WikiLeaks.