ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συγκίνηση προκαλεί το γράμμα 10χρονης Ιταλίδας - «Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου»

Ουκρανία: Συγκίνηση προκαλεί το γράμμα 10χρονης Ιταλίδας - «Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου»
Η Τζόια Μαρία έγραψε το γράμμα της σε ένα μεγάλο κίτρινο χαρτί ενώ στο τέλος του είχε τοποθετήσει έξι καρδιές.
AP - Andriy Dubchak

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει το γράμμα 10χρονης Ιταλίδας στον ουκρανικό λαό.

Ένα κοριτσάκι από την Ιταλία ηλικίας 10 ετών μέσα από ένα γράμμα εξέφρασε την συμπαράσταση του στον ουκρανικό λαό. Η 10χρονη Τζόια Μαρία έδωσε το γράμμα στη μητέρα της για να το πάει σε μια εκκλησία, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμός για να σταλούν στην Ουκρανία.

Η 10χρονη με όσο καλύτερα αγγλικά μπορούσε έγραψε: «Αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι, το όνομά μου είναι Τζόια Μαρία και είμαι Ιταλίδα. Λυπάμαι πολύ για αυτό τον φοβερό πόλεμο. Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου. Θα ήθελα να κάνω περισσότερα, αλλά είμαι πολύ μικρή και είμαι μακριά. Κάθε βράδυ προσεύχομαι για εσάς και ζητάω από τον Θεό να σας βοηθήσει. Με αγάπη. Τζόια Μαρία».

Η Τζόια Μαρία έγραψε το γράμμα της σε ένα μεγάλο κίτρινο χαρτί ενώ στο τέλος του είχε τοποθετήσει έξι καρδιές. Η μητέρα της, η Κάθριν Βαλέριο, είπε ότι η Τζόια Μαρία αγόρασε με το χαρτζιλίκι της δώρα για τα παιδιά από την Ουκρανία για να τα στείλει μαζί με το γράμμα της.

Η μητέρα της 10χρονης σχολίασε: «Έχω δύο κόρες, μια 10 ετών και μια 8 και με ρωτάνε γιατί συμβαίνει όλο αυτό και κυρίως πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά».

Η ενορία της ουκρανικής Καθολικής κοινότητας της Ρώμης έχει γίνει πόλος έλξης δωρεών από όλη την ιταλική πρωτεύουσα. Η έκκληση για βοήθεια είναι τόσο επιτυχημένη ώστε οι εθελοντές να καθοδηγούν τα αυτοκίνητα που προσέρχονται στο χώρο στάθμευσης.

«Ελπίζουμε αυτός ο πόλεμος να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν. Ανησυχούμε επειδή η Ουκρανία είναι η πατρίδα μας, η χώρα όπου γεννηθήκαμε και ελπίζουμε να επιστρέψουμε», είπε ο ιερέας της ενορίας Μάρκο Γιάροσλαβ Σεμέχεν.

Διαβάστε επίσης:

To Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Τα καταφύγια, τα άδεια ράφια και το δράμα στα σύνορα