ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «100.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στη Μαριούπολη, χωρίς τροφή»

O Zελένσκι
O Zελένσκι
Α.Ρ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι, την ώρα που μαίνεται το σφυροκόπημα της Μαριούπολης και άλλων μεγάλων πόλεων και κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι κατέλαβαν μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή κοντά στο Mανγκούς δυτικά της Μαριούπολης. «Υπάλληλοι της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και οι οδηγοί λεωφορείων έχουν αιχμαλωτιστεί», είπε

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε οτιι 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πολιορκημένη πόλη ζώντας «σε απάνθρωπες συνθήκες. Σε απόλυτο αποκλεισμό. Χωρίς φαγητό, νερό, φάρμακα. Υπό συνεχείς βομβαρδισμούς, υπό συνεχείς βομβαρδισμούς» όπως είπε χαρακτηριστικά. Περισσότεροι από 7.000 κάτοικοι πρόσθεσε, κατάφεραν να διαφύγουν την Τρίτη (22/3)

Η Μαριούπολη έχει γίνει στόχος συνεχών επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις λόγω της στρατηγικής της θέσης κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουκρανίας. Εδώ και εβδομάδες, η πόλη βομβαρδίζεται σχεδόν αδιακρίτως.

Μια έκθεση του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα περιέγραψε την πόλη ως «παγωμένο τοπίο κόλασης γεμάτη με νεκρά σώματα και κατεστραμμένα κτίρια»

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι περίπου το 1/4 του πληθυσμού - ή 100.000 άνθρωποι - εξακολουθεί να είναι παγιδευμένο σε «απάνθρωπες συνθήκες». Νέες δορυφορικές εικόνες από την εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας «θα πληρώσουν»