ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: H Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί με κανέναν τρόπο - «Eχθρικό κράτος» οι ΗΠΑ

O Nτμίτρι Πεσκόφ
O Nτμίτρι Πεσκόφ
A.P

Νέα πυρά προς τη Δύση και ειδικότερα προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι ακόμη και η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ενοχλεί ορισμένους. Οι ΗΠΑ σημείωσε έχουν εξελιχθεί σε «εχθρικό κράτος για τη Μόσχα»

Η Δύση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τη Ρωσία να αναπτυχθεί και να ζήσει όπως επιθυμεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου σε ομιλία του
Η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας δείχνει να ενοχλεί τη Δύση, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Μερικές φορές είναι σαν η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας να ενοχλεί έντονα τη Δύση, και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να μας εμποδίσουν από το να αναπτυχθούμε και να ζούμε όπως θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σε σημερινή του διάλεξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.

«Στην εποχή μας είναι αδύνατο να απομονώσουμε το ένα έκτο της γης είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, διπλωματικά, είτε πληροφοριακά», τόνισε. Όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει, ότι θα πετύχει τους στόχους της, και ότι «όλα θα πάνε καλά». «Κάθε πόλεμος καταλήγει σε ειρήνη, και σε αυτήν την ειρήνη θα ακούγεται η φωνή της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος

Για τον ουκρανικό λαό, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι χαρισματικοί άνθρωποι που αγαπούν την ειρήνη, όμως για πολύ καιρό «τους ξεγελούσαν με ψέματα». Ο Πεσκόφ τόνισε στη διάλεξή του ότι η Ρωσία δεν είναι δυνατόν να απομονωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα κράτος που δεν υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά του, χάνει την κυριαρχία του.

«Η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά της», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες η χώρα αναπτύσσεται και χρησιμοποιεί τις κάθε είδους κρίσεις για να βελτιώνεται. «Η Ρωσία αναπτύσσεται, επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης, προσπαθεί να αντέξει την κρίση, χρησιμοποιώντας κρίσεις για να ανανεώσει, να βελτιώσει, να αναπτυχθεί και να γίνει καλύτερη, ώστε να υπάρχουν νέοι ορίζοντες και ευκαιρίες ανοιχτό για τις επόμενες γενιές».

«Ένας υβριδικός πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει τώρα εναντίον μας, αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε. «Δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί σύμβουλοι που λένε στους Ουκρανούς εθνικιστές με όπλα τι να κάνουν, που τους δίνουν πληροφορίες. Αυτός είναι ένας διπλωματικός πόλεμος, ένας πολιτικός πόλεμος, είναι απόπειρες να μας απομονώσουν».

«Ναι, εξακολουθούμε να τα ονομάζουμε μη φιλικά κράτη, αλλά θα έλεγα ότι αυτά είναι ήδη εχθρικά κράτη, γιατί αυτό που κάνουν είναι πόλεμος», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη. Η αντιπαράθεση με τη Δύση θα τελειώσει με τη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο θα ακούγεται η φωνή της Ρωσίας, κατέληξε ο Πεσκόφ.

«Στο τέλος, είμαι πεπεισμένος ότι κάθε πόλεμος τελειώνει με ειρήνη. Και αυτός ο κόσμος θα είναι ένας κόσμος όπου θα ακουστεί η φωνή μας, όπου θα νιώθουμε άνετα, όπου θα είμαστε ασφαλείς και όπου θα σταθούμε με σιγουριά στα πόδια μας», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Φινλανδίας, Σουηδίας – Δεν θα είστε πιο ασφαλείς στο ΝΑΤΟ