ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο κατακλύζουν τις όχθες του Δνείπερου για λίγο ήλιο και ελευθερία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο κατακλύζουν τις όχθες του Δνείπερου για λίγο ήλιο και ελευθερία

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του Κιέβου που εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές θερμοκρασίες και αποφάσισαν να κάνουν μια βουτιά στον ποταμό Δνείπερο

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για περισσότερες από 100 ημέρες ωστόσο, πολλοί Ουκρανοί κάτοικοι του Κιέβου θέλησαν να αποδράσουν και να απολαύσουν λίγες ώρες χαλάρωσης και ελευθερίας στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail λέγοντας πως οι Ουκρανοί του Κιέβου απολαμβάνουν τη «γλυκιά ελευθερία» τους. Μάλιστα, το άρθρο της Daily Mail συνοδεύεται και από βίντεο όπου Ουκρανοί μιλούν για την πολυπόθητη ελευθερία τους και τις λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του Κιέβου που εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές θερμοκρασίες και αποφάσισαν να κάνουν μια βουτιά στον ποταμό Δνείπερο, αλλά και να απολαύσουν τον ήλιο στις όχθες του.

Κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατον πριν λίγες ημέρες. Ωστόσο, πλέον επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν κυρίως περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες άνοιξαν ξανά, με τη ζωή στο Κίεβο να επιστρέφει σταδιακά σε μια κανονικότητα.

Ωστόσο, η κανονικότητα αυτή είναι επίπλαστη, αφού καθημερινά άνδρες καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό, ενώ οι απώλειες συγγενών και φίλων θυμίζουν πάντα την κόλαση που περνά η Ουκρανία.

Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ συχνά ακούγονται οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές αλλά και ο εκκωφαντικός ήχος των εκρήξεων.