ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυξήθηκαν κατά 55% τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

Ιταλία: Αυξήθηκαν κατά 55% τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

Φόβοι για νέο λοκντάουν στη  χώρα.

Στην Ιταλία τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα (από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) κατά 55%, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 32,6%, στις ΜΕΘ της χώρας κατά 36,3%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 18,4%.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει ότι η αύξηση είναι συνεχής και ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων, το οποίο δεν καταγράφεται. «Το υψηλό ποσοστό πληθυσμού που είναι θετικό στον ιό, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα "νέο ντε φάκτο λοκντάουν", συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του τουρισμού», αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση.

«Στη φάση αυτή, πρέπει να επιταχυνθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και να αυξηθεί σημαντικά η χρήση της μάσκας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Gimbe Νίνο Καρταμπελότα.

Η περιφέρεια της Ιταλίας, στην οποία την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι η Λομβαρδία, με ποσοστό 95,9%, ενώ η πιο περιορισμένη διάδοση του ιού διαπιστώθηκε στην Σαρδηνία, με αύξηση των περιστατικών κατά 24,7%. «Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας, διότι οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται» τόνισε, τέλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ