ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πυροβολήθηκε πισώπλατα ο Σίνζο Άμπε – Πρώην στρατιωτικός ο δράστης

Ιαπωνία: Πυροβολήθηκε πισώπλατα ο Σίνζο Άμπε – Πρώην στρατιωτικός ο δράστης
Δραματικές ώρες ζει η Ιαπωνία μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε
Photo by Jinhee Lee/NurPhoto via Getty Images

Δραματικές ώρες ζει η Ιαπωνία μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ιαπωνία τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος πυροβολήθηκε πισώπλατα κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Άμπε δεν είχε τις αισθήσεις του όταν παρελήφθη από ελικόπτερο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με τοπικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη τύπου, η κατάσταση της υγείας του Άμπε είναι «κρίσιμη». «Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Ελπίζω και προσεύχομαι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε θα επιζήσει» πρόσθεσε ο Κισίντα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «στυγερή και βάρβαρη» πράξη προσθέτοντας ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα.

Η επιχείρηση μεταφοράς του Άμπε στο νοσοκομείο

Για την επίθεση σε βάρος του Σίνζο Άμπε έχει συλληφθεί ο 41χρονος Γιαμαγκάμι Τετσούγια ο οποίος κατά πληροφορίες είναι πρώην στρατιωτικός. Ο δράστης της επίθεσης μετά την πράξη του παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση σε βάρος του Σίνζο Άμπε έγινε με ένα αυτοσχέδιο όπλο που είχε μαζί του ο 41χρονος δράστης. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο δράστης πλησίασε τον Άμπε από πίσω την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του στην πόλη Νάρα, πυροβόλησε μια φορά χωρίς να τραυματίσει κανέναν αλλά μετά τον δεύτερο πυροβολισμό ο Άμπε έπεσε στο έδαφος.

Τα συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Το αυτοσχέδιο όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση σε βάρος του Άμπε

Οι πυροβολισμοί φέρεται να έγιναν 1-2 λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Άμπε

Οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση

Ο 67χρονος Σίνζο Άμπε ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας πριν την παραίτησή του το 2020, βρισκόταν στην πόλη Νάρα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Άνω Βουλής στη χώρα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή

Αμέσως μετά την είδηση της επίθεσης σε βάρος του Σίνζο Άμπε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε τη διακοπή της προεκλογικής του εκστρατείας ενώ το ίδιο ανακοίνωσαν λίγο αργότερα και όλα τα πολιτικά κόμματα της Ιαπωνίας

Σχετικές ειδήσεις