ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία: Η κυβέρνηση κήρυξε επίσημα κατάσταση ξηρασίας σε τμήματα της Αγγλίας

Συναγερμός στη Βρετανία: Η κυβέρνηση κήρυξε επίσημα κατάσταση ξηρασίας σε τμήματα της Αγγλίας
Στη Βρετανία οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο.
AP

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι τμήματα της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού.

"Όλες οι εταιρίες ύδρευσης μας διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες προμήθειες είναι ακόμη ασφαλείς", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Στιβ Νταμπλ. "Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ άλλοτε για περιόδους ξηρού καιρού, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων για τους αγρότες και το περιβάλλον, και να λαμβάνουμε περαιτέρω δράση όπως απαιτηθεί".

Να σημειωθεί ότι στη Βρετανία, όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε νέα προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» από την Πέμπτη έως την Κυριακή Ήταν ένα από τα πιο ξηρά καλοκαίρια που έχουν καταγραφεί στη νότια Βρετανία και η μετεωρολογική υπηρεσία δήλωσε ότι υπάρχει «εξαιρετικός κίνδυνος» πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι αντιμετώπισε 340 πυρκαγιές κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οκταπλάσιος αριθμός από πέρυσι. Το γρασίδι στο Λονδίνο είναι στεγνό και ακόμη και οι μικρότεροι σπινθήρες μπορούν να ξεκινήσουν μια καταστροφική πυρκαγιά, λένε οι ειδικοί