ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: «Παιχνίδι σκακιού με τον θάνατο» η αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: «Παιχνίδι σκακιού με τον θάνατο» η αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης
O Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
AP

Σε ανάρτησή του στο Vkontake, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάνει λόγο για «παρτίδα σκάκι με τον θάνατο» της Δύσης με την υποστήριξή της στην Ουκρανία

Στις δυτικές χώρες που – όπως τονίζει - προσπαθούν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση για να ωθήσουν τη Ρωσία σε «ένα νέο γύρο αποσύνθεσης» αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα media , ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, κατηγόρησε «Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν».

Και πρόσθεσε: «θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Προχωρώντας σε προειδοποίηση προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε: «Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο». Τέλος, χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».