ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ για τις δηλώσεις Πούτιν περί πυρηνικών: Δεν μπλοφάρει

Μέρκελ για τις δηλώσεις Πούτιν περί πυρηνικών: Δεν μπλοφάρει
Associated Press

Πεισμένη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπλοφάρει σχετικά με τα πυρηνικά εμφανίστηκε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Τα λόγια του πρέπει να ληφθούν σοβαρά» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ, για όσα σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν μπλοφάρει» σχετικά με τα πυρηνικά.

«Το να λαμβάνονται τα λόγια στα σοβαρά και να μην απορρίπτονται εξαρχής ως απλή μπλόφα, δεν συνιστά επ’ ουδενί ένδειξη αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά απόδειξη πολιτικής ευφυίας», η οποία «συμβάλλει στη διατήρηση περιθωρίου ελιγμών ή, τουλάχιστον, κάτι εξίσου σημαντικό, στη δημιουργία ενός νέου».

Η πρώην καγκελάριος αναφέρθηκε και στον Χέλμουτ Κολ, άλλοτε καγκελάριο και μέντορά της, εκτιμώντας πώς θα αντιδρούσε εκείνος σε μια αντίστοιχη διεθνή κατάσταση: «Ο Κολ θα έκανε σήμερα τα πάντα για να προστατέψει και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πώς θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Σχετικές ειδήσεις

Nord Stream: Δεκτό το αίτημα της Ρωσίας από τον ΟΗΕ – Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου για να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας

Nord Stream: Τα σενάρια του πιθανού σαμποτάζ – Ποιος επωφελείται από την αναταραχή