ΚΟΣΜΟΣ

Αστροφωτογραφία: Εικόνες του διαστήματος που κόβουν την ανάσα

Αστροφωτογραφία: Εικόνες του διαστήματος που κόβουν την ανάσα
Jam Press/Derek Culver

Εξωπραγματικές φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά του διαστήματος

Απίστευτες λήψεις με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής του κατάφερε να τραβήξει ο Αμερικανός φωτογράφος Derek Culver.

Ο 29χρονος από την πολιτεία της Ουάσιγκτον είχει υποστεί καρδιακή προσβολή που στη συνέχεια τον οδήγησε σε κατάθλιψη όμως φαίνεται ότι ανακάλυψε τη μεγάλη του «αγάπη», την αστροφωτογραφία.

Πήρε την κάμερά του και μια σκηνή και ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων για να κοιτάξει τα αστέρια σε εθνικά πάρκα, όπως το Yellowstone, το Grand Canyon, το Arches και το Zion - όπου και άρχισε να καταγράφει εικόνες του νυχτερινού ουρανού. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό:

Χρησιμοποιώντας μεγάλη διάρκεια έκθεσης, οι εικόνες του Derek απαθανατίζουν τα αστέρια που «στολίζουν» τον νυχτερινό ουρανό σε μερικούς από τους πιο προστατευμένους βιότοπους των ΗΠΑ όπου η φωτορύπανση παρακολουθείται αυστηρά.

Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν το απίστευτο μέγεθος του «βαθιού διαστήματος», αναδεικνύοντας την ομορφιά των αστερισμών, όπως ο Ωρίωνας, ο Κύκνος και ο Γαλαξίας.

Η αστροφυσική είναι ένας κλάδος της διαστημικής επιστήμης που χρησιμοποιεί τους νόμους της φυσικής και της χημείας για να κατανοήσει καλύτερα το σύμπαν.

Η αστροφωτογραφία συνδυάζει αστροφυσική και φωτογραφία και δίνει τη δυνατότητα σε έναν φωτογράφο να καταγράφει εικόνες του νυχτερινού ουρανού ή αντικειμένων του βαθέως διαστήματος, όπως ίχνη αστεριών, το φεγγάρι, ο Γαλαξίας ή άλλα ουράνια αντικείμενα.

Mε πληροφορίες από Daily Mail