ΚΟΣΜΟΣ

Πορτρέτο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό

Πορτρέτο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό
Chadwick Boseman
Associated Press

Η φωτογραφία από τη φωτογραφική κάμερα του Κουάκου Άλστον είναι από το 2017.

Στη φετινή δημοπρασία AngelPhoto της οργάνωσης Project Angel Food θα πωληθεί, μεταξύ άλλων, πορτρέτο του αείμνηστου ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Η φωτογραφία από τη φωτογραφική κάμερα του Κουάκου Άλστον είναι από το 2017. Ο Αμερικανός φωτογράφος συνάντησε και φωτογράφισε τον ηθοποιό στο Comic Con πριν από την κυκλοφορία της ταινίας «Black Panther».

Η τιμή εκκίνησης για το πορτρέτο είναι 1.000 δολάρια, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 5.000 δολάρια.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του βασιλιά Τσάλα/Μαύρου Πάνθηρα στην ταινία «Black Panther» πέθανε στις 28 Αυγούστου 2020 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η δημοπρασία φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Milk Studios στο Λος Άντζελες και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο της Project Angel Food που παρέχει καθημερινά προσαρμοσμένα από ιατρούς γεύματα σε περισσότερους από 2.500 κατοίκους της πόλης που ζουν με HIV/AIDS, καρκίνο, διαβήτη και άλλες απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν επίσης μια φωτογραφία της τραγουδίστριας Πάτι Σμιθ και του φωτογράφου Ρόμπερτ Μάπλθορπ από το φακό του ομότεχνού του, Νόρμαν Σιφ στη Νέα Υόρκη το 1969 και το πορτρέτο της Σοφίας Λόρεν που δημιούργησε για το περιοδικό «Detour» ο Γκρεγκ Γκόρμαν το 1994, όταν έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Prêt-à-Porter» του Ρόμπερτ Άλτμαν.