ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια στον αέρα: Έχασαν την αλλαγή του χρόνου

Πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια στον αέρα: Έχασαν την αλλαγή του χρόνου
United Airlines
Associated Press

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε ένα απομακρυσμένο νησί, καθώς παρατηρήθηκε διαρροή λαδιού σε έναν από τους κινητήρες.

Περιπέτεια είχαν οι επιβάτες της πτήσης 839 της United Airlines από το Λος Άντζελες με προορισμό το Σίδνεϊ, καθώς έχασαν την αλλαγή του χρόνου λόγω της διαφοράς στις ζώνες ώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο πιλότος του αεροπλάνου έκανε αναγκαστική προσγείωση στο απομακρυσμένο νησί Πάγκο Πάγκο της Αμερικανικής Σαμόα, όταν το προσωπικό παρατήρησε διαρροή λαδιού σε έναν από τους κινητήρες.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μείνουν στο νησί μέχρι να έρθει άλλο αεροσκάφος για να τους μεταφέρει στον τελικό προορισμό τους. Έτσι μέχρι να έρθει η επόμενη πτήση η χρονιά άλλαξε στο Σίδνεϊ, ενώ στο νησί Πάγκο Πάγκο ήταν ακόμη παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Λόγω αυτής της ιδιορρυθμίας των ζωνών ώρας η επόμενη πτήση τους παρέλαβε από τα Πάγκο Πάγκο στις 3 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου, τοπική ώρα και έφτασε στο Σίδνεϊ στις 7:15 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου.

Ωστόσο, για όσο έμειναν στο νησί οι ντόπιοι φρόντισαν οι επιβάτες να περάσουν καλά, παρά την ατυχία. Οι ντόπιοι ξενάγησαν τους 787 επιβάτες στο νησί και τους σέρβιραν μπίρες σε μια ερημική παραλία.

Αν και για πολλούς, αυτό θα μείνει στη μνήμη τους ως μια αστεία πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια, υπήρχαν και κάποιοι επιβάτες που διαμαρτηρήθηκαν.