ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Οι Αρχές θα εξετάσουν τις κάμερες στα κρατητήρια μετά τις καταγγελίες για βασανιστήρια

Εύα Καϊλή: Οι Αρχές θα εξετάσουν τις κάμερες στα κρατητήρια μετά τις καταγγελίες για βασανιστήρια

Το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονταν στο κρατητήριο των Βρυξελλών στο οποίο η Εύα Καϊλή κατήγγειλε ότι βασανίστηκε θα εξετάσουν οι Αρχές στο Βέλγιο.

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε η Εύα Καϊλή για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις Βρυξέλλες, για τις οποίες έχει μιλήσει και ο ένας εκ ρων δικηγόρών της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παρότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση για τις κατηγορίες από την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που παραμένει στη φυλακή για τη φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, υπάρχει κάμερα που έχει καταγράψει κάθε λεπτό που βρισκόταν η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής στον χώρο του κρατητηρίου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, οι 16 ώρες που πέρασε η Εύα Καϊλή στα κρατητήρια, όπου καταγγέλει βασανιστήρια όπως απομόνωση,κρύο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε, έχουν καταγραφεί καρέ - καρέ από την κάμερα ασφαλείας

Αυτό το υλικό θα εξετάσουν τώρα οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου για να επιβεβαιώσουν ή όχι τις καταγγελίες της κατηγορουμένης ευρωβουλευτού.

Μάλιστα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε στο STAR ότι «υπήρχε μια κάμερα ασφαλείας της αστυνομίας που κατέγραφε τα πάντα». «Εμείς θα ζητήσουμε αυτό το ντοκουμέντο να τεθεί στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών που είμαι βέβαιος ότι θα διερευνήσουν αυτήν την υπόθεση», τόνισε ο ίδιος.

Ο συνήγορος της ευρωβουλευτού πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «δεν πρόκειται αυτή η συμπεριφορά, που συνιστά βασανιστήριο στην καρδιά της Ευρώπης σε βάρος μιας γυναίκας, να μην έχει τις νόμιμες συνέπειες».

Τους «δίνει» όλους ο Παντσέρι την Τρίτη σε νέα κατάθεση - «Δεν φοβάται η Καϊλή»

Όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο Qatar Gate καλείται να πει την Τρίτη, μπροστά στους ανακριτές και σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι.

Αν η βελγική εισαγγελία κρίνει ότι δεν το έκανε, τότε η συμφωνία που έχει κάνει μαζί του για μειωμένη ποινή δεν θα ισχύσει. Πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα Euractiv, ανέφερε πως «Ο Παντσέρι θα δώσει και νέα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Κατάρ και του Μαρόκο». Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα πως πρόταση να ομολογήσει για να «πέσει στα μαλακά» είχε και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία όμως αρνείται να δηλώσει ένοχη. «Πολιτικά θα είχε τελειώσει, αλλά νομικά θα έπαιρνε καλύτερη ποινή».

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής αποφάσισε να μιλήσει στη βέλγικη εισαγγελία, φαίνεται να ήταν και η απόφαση της έκδοσης της κόρης του από την Ιταλία στο Βέλγιο, αλλά και το γεγονός πως Εύα Καϊλή και Φρανσέσκο Τζόρτζι αμέσως μετά τη σύλληψή τους, έριξαν τα πάντα στον Παντσέρι, δυσχεραίνοντας τη θέση του.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν ανησυχεί

Μιλώντας παράλληλα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η εντολέας του δεν αισθάνεται ανησυχία για τα όσα πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη ο Αντόνιο Παντσέρι.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Γιατί ο Παντσέρι αποφάσισε τώρα να τα πει όλα; Έχουν εμπλακεί η γυναίκα του και η κόρη του στο σκάνδαλο, οπότε για να σώσει την οικογένειά του είναι ικανός να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα από άλλες χώρες και να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν. Πρόσωπα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα, από χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία και ίσως και Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις