ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή ρεκόρ για ρολόι σε δημοπρασία - Πόσο πουλήθηκε

Τιμή ρεκόρ για ρολόι σε δημοπρασία - Πόσο πουλήθηκε

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: Σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ η τιμή πώλησής του στο πλαίσιο της δημοπρασίας Christie's Watches Online: Top of the Time.

Ήταν από την τελευταία σειρά και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα, το Patek Philippe «Grand Complications Sky Moon Tourbillon» του 2015, βγήκε στο σφυρί σε ηλεκτρονική δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα για 5,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπάνιο ρολόι, διαμέτρου 44 χιλιοστών και με χαραγμένη στο χέρι κάσα από λευκό χρυσό 18 καρατίων, ήταν μέρος μιας δημοπρασίας με 111 παρτίδες από κατασκευαστές όπως ρολογιών όπως οι Piaget, Jaeger Le Coultre, Rolex, Bulgari και Cartier. Το 93% αυτών πουλήθηκαν σε δημοπρασία.

Το δημοπρατημένο «Sky Moon Tourbillon 6002 G» συνοδεύεται από διάφορα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων ασορτί μανικετόκουμπα. Η πίσω πλευρά του είναι διαμορφωμένη με έναν αστραφτερό έναστρο ουρανό.

Μάλιστα, το ρολόι Patek Philippe, με αριθμό αναφοράς 6002G-001, πωλήθηκε αρχικά στη Γενεύη το 2015 και θεωρείται από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια στον κόσμο. Διαθέτει 12 complications, ή ειδικές λειτουργίες μέσα στο μηχανισμό του, συμπεριλαμβανομένου ενός αέναου ημερολογίου με αναδρομική ένδειξη ημερομηνίας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα από 120 ευρώ: Ανοιχτή η αποθήκη - Δείτε τον πίνακα με όλα τα οχήματα

Αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα από 120 ευρώ: Σήμερα ανοίγει η αποθήκη με όλα τα οχήματα (πίνακας)

Βασίλισσα Βικτωρία: Σε δημοπρασία αδημοσίευτα σκίτσα που ζωγράφισε πριν 135 χρόνια