ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποκαταστήσει την υστεροφημία του» εκτιμά ο Φράγκος

Ερντογάν: «Είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποκαταστήσει την υστεροφημία του» εκτιμά ο Φράγκος

«Ο Ερντογάν διανύει την τελευταία του ευκαιρία να φανεί ως ηγέτης που επιλύει προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων ο απόστρατος Έλληνας αξιωματικός του Πεζικού του Στρατού Ξηράς και επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Φραγκούλης Φράγκος

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τουρκία, και δη τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά τόσο με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο και την επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της σύσκεψης του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου 2023.

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σαφώς καλύτερο και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και απο χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών.

Βέβαια, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Διεθνολόγος, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι «Δεν φτάνουν οι προθέσεις. Εμείς από την Τουρκία περιμένουμε μία συνέπεια», ενώ εξήγησε ότι «Η Τουρκία συνδέει όλα τα θέματα μεταξύ τους γιατί θέλει να πάρει F-16. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο τείχος που λέγεται ''Κογκρέσο'' και ''Μενέντεζ''. Ένα τείχος που δεν ορθόθηκε από μόνο του αλλά και από τη συστηματική δουλειά που κάναμε και εμείς ως χώρα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πάρει η Τουρκία F-16, αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε πρόβλημα να τα πάρει για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας»

«Και στην Αμερική έχουν καταλάβει ότι η οποιαδήποτε αγοραπωλησία αμυντικού υλικού γίνει στο μέλλον με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό τον ενοχλεί τον Ερντογάν».

Ο απόστρατος Έλληνας αξιωματικός του Πεζικού του Στρατού Ξηράς και επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Φραγκούλης Φράγκος, ανέφερε ότι «Όλα θα λήξουν τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε αν δεν έχει πάρει το ''ΟΚ'' η Τουρκία όσον αφορά τα F-16 αλλάζουν τα πάντα. Ο κύριος Ερντογάν επιδιώκει την υστεροφημία του. Γνωρίζει, και λόγω ηλικίας του, ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποκαταστήσει την υστεροφημία του»

«Ο Ερντογάν διανύει την τελευταία του ευκαιρία να φανεί ως ηγέτης που επιλύει προβλήματα. Ο ελιγμός του είναι ξεκάθαρος: «Να πάρω τα F-16 για να αποκτήσω την ισχύ, και στο αποτύπωμα της Ιστορίας να κάνω ότι δεν μπόρεσαν οι άλλοι: να περιορίσω την Ελλάδα, να την περιθωριοποιήσω ώστε να γίνω όχι απλώς περιφεριακή δύναμη αλλά μία μεγάλη δύναμη στον 21ο αιώνα».

Σχετικές ειδήσεις