ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρό κοριτσάκι 14 μηνών - Το ξέχασε η γιαγιά του 8 ώρες σε κλειδωμένο αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Νεκρό κοριτσάκι 14 μηνών - Το ξέχασε η γιαγιά του 8 ώρες σε κλειδωμένο αυτοκίνητο
JMP-Taamallah/Abaca/Sipa USA

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 40 παιδιά από θερμοπληξία με τις περισσότερες περιπτώσεις να συνδέονται με γονέα ή φροντιστή που ξεχνάει το παιδί σε κλειδωμένο αυτοκίνητο

Φρίκη στις ΗΠΑ καθώς ένα κοριτσάκι μόλις 14 μηνών βρέθηκε νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο όπου έμεινε για 8 ώρες όταν η γιαγιά του το ξέχασε μέσα, ενώ εκείνη πήγε στη δουλειά.

Η 54χρονη θα αφήνε την εγγονή της στον παιδικό σταθμό καθώς πήγαινε στο γραφείο της, όπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα της κομητείς Σάφολκ. Η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι είχε αφησει το μωρό μέσα στο καυτό αυτοκίνητο όταν πήγε να το πάρει από τον παιδικό σταθμό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, η γυναίκα πήγε να παραλάβει το παιδί από τον παιδικό σταθμό, που βρίσκεται στην Redwood Lane στο Smithtown, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το παιδί στο όχημά της».

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο St. Catherine of Siena Medical Center, ωστόσο ήταν ήδη αργά και δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πάντως δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για απαγγελία κατηγοριών ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία για τον θάνατο του μωρού.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα στην περιοχή Σμιθτάουν στη βόρεια ακτή του Λονγκ Άιλαντ έφτασε τους 28 βαθμούς Κελσίου, με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών να προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει μέχρι και 20 βαθμούς μέσα σε 10 λεπτά. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να υποφέρει από υποθερμία όποιος παραμέινει στο αυτοκίνητο.

Ακόμα και αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, η ζέστη μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς μέσα σε μία ώρα. Για τα παιδιά αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς η θερμοκρασία τους αυξάνεται πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι στους ενήλικες.

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ενημερώνει ότι περίπου 40 παιδιά πεθαίνουν από θερμοπληξία κάθε χρόνο στη χώρα με τις περισσότερες περιπτώσεις να συνδέονται με γονέα ή φροντιστή που ξεχνάει το παιδί σε κλειδωμένο αυτοκίνητο.