ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: 87χρονη γυναίκα πάλεψε και μετά...τάισε τον διαρρήκτη του σπιτιού της - Η viral ιστορία

Η Μάρτζορι Πέρκινς
Η Μάρτζορι Πέρκινς

Μία 87χρονη γυναίκα από το Μέιν των ΗΠΑ αφού πάλεψε για να διώξει ένα διαρρήκτη από το σπίτι της, στη συνέχεια του έδωσε να φάει όταν της είπε ότι είναι πολύ πεινασμένος. Η ιστορία έχει γίνει viral

Όταν ένας διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της 87χρονης συνταξιούχου Μάρτζορι Πέρκινς, ίσως πίστευε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν θα φέρει μεγάλη αντίσταση «Αυτό ήταν το χειρότερο μέρος - να ξυπνάς στο σκοτάδι και αυτός ο άντρας να στέκεται από πάνω σου» είπε στο BBC η 35χρονη πρώην δασκάλα δημοτικού σχολείου. «Θα σε μαχαιρώσω», της είπε ο νεαρός διαρρήκτης κατά τη διάρρηξη στο Brunswick του Mέιν

Αν και ήταν τρομοκρατημένη, η κυρία Πέρκινς πέρασε στην αντεπίθεση. Ο 17χρονος ύποπτος κατηγορήθηκε για διάρρηξη, κακουργηματική απειλή, επίθεση και κατανάλωση οινοπνεύματος ως ανήλικος και κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. «Σκέφτηκα αν με μαχαιρώσει να τον κλωτσήσω», είπε η κυρία Πέρκινς στο BBC, «Έτσι πήδηξα στα παπούτσια μου όσο πιο γρήγορα μπορούσα».

Χρησιμοποίησε μια καρέκλα που ήταν κοντά στο κρεβάτι της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς εκείνος πλησίαζε προς το μέρος της. Τη γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο μέτωπο και συνέχισε να τη χτυπάει στον τοίχο.

Αν και είναι μια ήσυχη γειτονιά, είπε, το σπίτι της κυρίας Πέρκινς βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση, γι' αυτό «φώναξε έξω από το παράθυρο για βοήθεια». Η πόλη της έχει περίπου 21.000 κατοίκους. «Παλέψαμε αρκετή ώρα με την καρέκλα» πριν «κουραστεί και κατευθυνθεί προς την κουζίνα», είπε. «Του έλεγα να βγει έξω. Ξαφνικά άρχισε να κοιτάζει και είπε ότι πείνασε τρομερά» θυμάται η κυρία Πέρκινς.

Όταν του είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια, είπε: «Είχα βοήθεια στο παρελθόν, αλλά δεν μου έκανε πολύ καλό». Έτσι, η κυρία Πέρκινς του έδωσε ένα κουτί κράκερ με φυστικοβούτυρο και μέλι, δύο μπάρες πρωτεΐνης και δύο μανταρίνια. «Δεν άγγιξε τίποτα από αυτά - έφαγε ένα κράκερ», είπε.

Ενώ έτρωγε, κάλεσε τη γραμμή άμεσης δράσης ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή από την εξώπορτα. Όταν έφτασε η αστυνομία στο σπίτι της κυρίας Πέρκινς, της είπαν ότι είχαν ήδη τον άγνωστο έφηβο υπό κράτηση. Ένας αστυνομικός σκύλος τον είχε εντοπίσει σε έναν κοντινό δρόμο όπου μένει η γιαγιά του. Κατά τη διάρκεια του καυγά, της είπε ότι της είχε κουρέψει το γκαζόν πριν από πολύ καιρό.

Θυμάται ένα «μικρό αγόρι που ήρθε εδώ» ίσως πριν από οκτώ χρόνια, είπε. Σε ένα ακόμη περίεργο παιχνίδι της μοίρας, η κυρία Πέρκινς έτρωγε μετά το περιστατικό, όταν μια σερβιτόρα της είπε: «Ξέρω ποιο ήταν το αγόρι, που σου το έκανε αυτό - είναι ο ανιψιός μου».

Σύμφωνα με τη γυναίκα, έχει διαπράξει προηγούμενα αδικήματα. Από τότε που έγινε η διάρρηξη, η ηλικιωμένη γυναίκα έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη από τους γείτονές της, την ομάδας χορού της και μάλιστα επανενώθηκε με τις ετεροθαλείς αδερφές της με τις οποίες δεν έχει μιλήσει εδώ και μισό αιώνα.

Η ιστορία της έχει διαδοθεί ευρέως από άλλα διεθνή μέσα. Η κυρία Πέρκινς εκπλήσσεται που ο κόσμος έχει δείξει τόσο ενδιαφέρον για την ιστορία της, όταν συμβαίνουν τόσα πολλά άλλα στον κόσμο. Αλλά είπε: «Νομίζω ότι φέρνει κάποια ελπίδα ή θετικότητα. Πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει έκπληκτοι που ήμουν αρκετά γενναία για να σηκώσω μια καρέκλα και να τον διώξω».