ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ρινόκερος επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα 33χρονη υπάλληλο

Αυστρία: Ρινόκερος επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα 33χρονη υπάλληλο
Φωτογραφία Αρχείου

Η κοπέλα που εργάζεται στον ζωολογικό κήπο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας επιχείρησε να αλείψει τους ρινόκερους με εντομοαπωθητικό, όμως το ζώο αντέδρασε και επιτέθηκε στην άτυχη υπάλληλο. 

 

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στον ζωολογικό κήπο της πόλης Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, όπου ένας θηλυκός ρινόκερος που ζύγιζε 1,8 τόνους και ηλικίας 30 ετών τραυμάτισε θανάσιμα μία 33χρονη υπάλληλο.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, η κοπέλα επιχείρησε να αλείψει τους ρινόκερους με εντομοαπωθητικό, όμως το ζώο αντέδρασε και επιτέθηκε στην άτυχη υπάλληλο.

Η κοπέλα λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε, ενώ ένας άλλος φροντιστής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο σύζυγος της άτυχης 33χρονης, προσπάθησε να απομακρύνει το ζώο, και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να βρίσκεται νοσηλευόμενος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σάλτσμπουργκ.

Στο σημείο άμεσα βρέθηκε ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ενώ ο ζωολογικός κήπος, που φιλοξενεί 1.500 ζώα με περισσότερους από 400.000 επισκέπτες ετησίως θα παραμείνει κλειστός σήμερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.