Έκκληση στο Νewsbomb.gr από τον Πανάγιο Τάφο: 1.000 Χριστιανοί «ταμπουρώθηκαν» σε εκκλησία της Γάζας
Πηγή: Newsbomb.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση στο Νewsbomb.gr από τον Πανάγιο Τάφο: 1.000 Χριστιανοί «ταμπουρώθηκαν» σε εκκλησία της Γάζας

Μία συγκλονιστική έκκληση απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, όπου τον συνάντησε το Νewsbomb.gr.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Νewsbomb.gr απευθύνει την αγωνιώδη έκκληση, για 1.000 και πλέον Χριστιανούς, οι οποίοι από χθες έχουν κλειστεί στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και είναι από τις αρχαιότερες που υπάρχουν.

«Εκεί βρίσκονται ο Δεσπότης Αλέξιος και ο πατέρας Σύλλας. Τους ζήτησαν «εξωτερικοί παράγοντες» να φύγουν άμεσα. Η απάντηση ήταν ότι δεν θα φύγουμε από εδώ, δεν θα αφήσουμε τον λαό μας, δεν θα αφήσουμε το ποίμνιο μας», μας λέει χαρακτηριστικά. Γύρω από την εκκλησία έχουν σημειωθεί βομβαρδισμοί όμως οι πιστοί αρνούνται να αποχωρήσουν.

«Εμείς ως Εκκλησία καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και καταδικάζουμε κι αυτόν τον πόλεμο, κι από εδώ, το σημαντικότερο μέρος της Χριστιανοσύνης στον κόσμο, ζητούμε από όλους να προσεύχονται για τους αδελφούς μας στη Γάζα οι οποίοι σκοτώνονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, και πεθαίνουν ολόκληρες οικογένειες», υπογραμμίζει.

Ο Σεβασμιότατος ξεκαθαρίζει στο newsbomb.gr, ότι η ειρήνη δεν θα έρθει ποτέ στον τόπο χωρίς «πραγματική δικαιοσύνη».

Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη στο newsbomb.gr:

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προσευχόμαστε για την πραγματική ειρήνη - και πραγματική ειρήνη δεν υπάρχει χωρίς δικαιοσύνη. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν ζήσει ο παλαιστινιακός λαός με δικαιοσύνη και ελευθερία, όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου. Πρέπει να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή».

Και καταλήγει:

«Δυστυχώς η προπαγάνδα όλου του κόσμου είναι υπέρ του Ισραηλ και παρουσιάζουν όλον τον λαό μας ότι είναι τρομοκράτες, Χαμάς η ισλαμικό κράτος, αυτοί που σκοτώνονται όμως δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Εσείς στην Ελλάδα περάσατε κατοχές και δύσκολες μέρες, εσείς καταλαβαίνετε τον πόνο των ανθρώπων. Αυτό που ζούσατε εσείς πριν μερικά χρόνια εμείς το ζούμε μέχρι και σήμερα».

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινοί ιατροδικαστές περιγράφουν σημάδια βασανιστηρίων και κακοποίησης

LIVE BLOG: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Σε θέση μάχης τα ισραηλινά τανκ

Νόαμ Κατς: «Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, πρέπει να τη διαλύσουμε - Ευγνωμοσύνη στη Ελλάδα»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ