ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει 5χρονη από τη Γάζα - «Φοβάμαι, η μαμά μας αγκαλιάζει όλους»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει 5χρονη από τη Γάζα - «Φοβάμαι, η μαμά μας αγκαλιάζει όλους»

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ραγίζει» καρδιές το μήνυμα που στέλνει ένα κοριτσάκι 5 ετών από τη Γάζα -  «Δεν είναι σωστό να το κάνουμε αυτό στα παιδιά»

Δραματικά κυλούν οι ώρες στη Γάζα όπου αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού ως απάντηση στην εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του.

Για άλλη μια ημέρα οι πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας ζουν με τον τρόμο και ειδικά τα μικρά παιδιά αναγκάζονται σε μια τρυφερή ηλικία να βιώσουν τη φρίκη του πολέμου.

Ανάμεσα τους και η μικρή Τζένα, ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών που ζει στη Γάζα και είναι μισή Βρετανή.Η ίδια περιγράφει μέσω του Tik Tok τα όσα συγκλονιστικά ζει, παρά το νεαρό της ηλικίας της.

«Το πρωί και το βράδυ γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί», λέει η Τζένα χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Πρέπει να ανησυχούμε όταν τρέμει το σπίτι. Νιώθω ότι πέφτει αργά, αργά, αργά και αν ακούσουμε κάποιο δυνατό θόρυβο φοβάμαι και η μαμά τους αγκαλιάζει όλους. Είμαστε παιδιά και δεν είναι σωστό να το κάνουμε αυτό στα παιδιά».

Όταν την ρωτούν αν φοβήθηκε, η Τζένα απάντησε «Ναι», προσθέτοντας: «Μου λείπει πραγματικά το σπίτι μου, αλλά δεν μπορώ να πάω λόγω των πολλών βομβαρδισμών».