ΚΟΣΜΟΣ

Iσραήλ: Η σπαρακτική ιστορία της 16χρονης τετραπληγικής που δολοφονήθηκε απο τη Χαμάς

Ραγίζει καρδιές η ιστορία πατέρα και κόρης
Ραγίζει καρδιές η ιστορία πατέρα και κόρης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δώδεκα ημέρες μετά τη σφαγή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ βρέθηκαν οι σοροί ενός πατέρα και της 16χρονης κόρης του που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Ο Έρικ Πέρετζ και η κόρη του Ρουθ, η οποία ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και μυϊκή δυστροφία εντοπίστηκαν χθες (18/10) από εθελοντές στον χώρο του φεστιβάλ Supernova Sukkot κοντά στο Re'im Kibbutz, όπου τουλάχιστον 260 Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους και τοπικές αναφορές.

«Δολοφονήθηκαν βάναυσα από τρομοκράτες της Χαμάς», έγραψε το Ισραήλ στον επίσημο λογαριασμό του X. «[Ο πατέρας μου] ήταν πραγματικά χαρούμενος και όλα ήταν εντάξει», είπε η μεγαλύτερη κόρη του Γιααρίτ Πέρετζ, 26 ετών, στο ισραηλινό δίκτυο Ynet τη Δευτέρα.

«Για χρόνια πηγαίνει σε αυτά τα πάρτι και παίρνει τη Ρουθ, γιατί της κάνει πολύ καλό και της αρέσει. Υπήρχαν στιγμές που την έπαιρνε και δεν ήθελε να επιστρέψει», είπε. Η Γιααρίτ Περέτζ είπε ότι μίλησε για τελευταία φορά με τον πατέρα της στο τηλέφωνο το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που τώρα είναι γνωστό στο Ισραήλ ως «Μαύρο Σάββατο»,αφού η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεσή της.

«Δεν ήξερε πού να πάει», είπε. «Είπε ότι σχεδόν όλοι έφυγαν τρέχοντας και του είπα ότι υπήρχαν τρομοκράτες στους δρόμους». Ανησυχούσε ιδιαίτερα για την επιβίωση της αδερφής της Ρουθ, η οποία χρειαζόταν να τραφεί μέσω του στομάχου της και άλλης ιατρικής φροντίδας. Επίσης κατά κύριο λόγο δε μιλάει, μπορεί να πει μόνο λίγες λέξεις, είπε. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα επιβιώσει στη Γάζα», είπε δυσοίωνα τότε.

O Έρικ Πέρετζ

Για μέρες, η οικογένεια Περέτζ αναρωτιόταν αν πατέρας και κόρη σκοτώθηκαν ή είχαν απαχθεί. Η Γιααριτ Περέτζ είπε ότι είχε ακούσει αναφορές ότι ο Έρικ εθεάθη να τρέχει με τη Ρουθ στην αγκαλιά του, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε πληροφορία και ακόμα δεν είχε ακούσει γι' αυτούς.

«Είναι τρελό που έχει περάσει τόσος χρόνος και δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις», είπε πριν μάθει τελικά τη μοίρα τους την Τετάρτη.