ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Με σχοινάκι γυμναστικής στραγγάλισε τα 3 παιδιά της η μητέρα στη Μασαχουσέτη

ΗΠΑ: Με σχοινάκι γυμναστικής στραγγάλισε τα 3 παιδιά της η μητέρα στη Μασαχουσέτη
New York Post

Προσχεδιασμένη η δολοφονία λένε οι εισαγγελείς για την μητέρα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ

Έψαχνε «τρόπους για να σκοτώσει τα τρία μικρά παιδιά της», πριν τελικά τα στραγγλίσει, σύμφωνα με το δικαστήριο η Λίντσεϊ Κλάνσι, μία μητέρα από τη Μασαχουσέτη, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο δολοφόνησε τα τρία ανήλικα παιδιά της μέσα στο σπίτι τους.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είναι άκρως σοκαριστικά.

Τα έγγραφα της δίκης όπως δημοσίευσε η Boston Globe αναφέρουν ότι «Η Κλάνσι χρησιμοποιούσε το κινητό της τηλέφωνο και το ημερολόγιό της για να καταγράφει την ψυχική της κατάσταση και τα συναισθήματά της για τα παιδιά της, εκτός από το να παίρνει τα φάρμακά της και να ερευνά τρόπους για να τα σκοτώσει, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι θα χρησιμοποιούσε όλες τις μορφές και τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένου ενός tablet».

Μάλιστα η γυναίκα φέρεται να χρησιμοποίησε σχοινάκι γυμναστικής για να στραγγαλίσει τα τρία παιδιά της, την 5χρονη Κόρα, τον 3χρονο Ντάουσον και τον 8 μηνών Γκάλαν, τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα νέα δικαστικά έγγραφα δεν διευκρινίζουν κάποιες διαδικτυακές αναζητήσεις.

Οι αρχές χρησιμοποίησαν τις ένορκες βεβαιώσεις για να ζητήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, το κινητό της τηλέφωνο, το τάμπλετ και τους φορητούς υπολογιστές της.

Ο δικηγόρος της Κλάνσι ισχυρίζεται ότι η πελάτισσά του έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη, ενώ μετά τις δολοφονίες των παιδιών της προσπάθησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από ένα παράθυρο, αλλά επέζησε.

Στις σημειώσεις της βρέθηκε ένας κατάλογος με φάρμακα αλλά και κάποιες γραμμένες σκέψεις της, στις οποίες αναφερόταν και σε αυτοκτονία.

Οι εισαγγελείς πάντως ισχυρίστηκαν ότι η δολοφονία των τριών παιδιών στις 24 Ιανουαρίου ήταν προσχεδιασμένη, ενώ η ομάδα υπεράσπισής της επέμεινε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και έπαιρνε υπερβολική φαρμακευτική αγωγή με ψυχιατρικά φάρμακα που της είχαν συνταγογραφηθεί.

Εννέα μήνες μετά το φριχτό έγκλημα η Κλάνσι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, ενώ την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη της, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πλίμουθ.