ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: «Πρέπει να σκεφθούμε πώς θα σταματήσει αυτή η τραγωδία»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: «Πρέπει να σκεφθούμε πώς θα σταματήσει αυτή η τραγωδία»
AP.

«Ουδέποτε αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ειρηνευτικές συνομιλίες», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο να σκεφθούμε πώς θα σταματήσει η τραγωδία» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μιλώντας στη σημερινή (22/11) ψηφιακή διάσκεψη της G20, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα ουδέποτε αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ακόμη, ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει νόμος στην Ουκρανία, ο οποίος απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις. «Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μία τραγωδία», προσέθεσε, μιλώντας στην εικονική συνάντηση της G20 που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

«Φυσικά, θα πρέπει να σκεφθούμε πώς να σταματήσουμε αυτήν την τραγωδία. Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, η Ουκρανία θεωρεί ότι στην πραγματικότητα η Μόσχα «δεν επιθυμεί» σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά μόνο μία «επιχειρησιακή παύση» για τον στρατό της, ώστε στη συνέχεια να «εξαπολύσει» νέα επίθεση, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Το Κίεβο απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση για τα εδάφη υπό ρωσική κατοχή, τα οποία ελπίζει ότι θα ανακαταλάβει. Σε αυτά περιλαμβάνει και αυτά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς και τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Σχετικές ειδήσεις