ΚΟΣΜΟΣ

Τανζανία: 47 νεκροί και 85 τραυματίες από τις κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Τανζανία: 47 νεκροί και 85 τραυματίες από τις κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
AP Photo

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στη βόρεια Τανζανία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η επίτροπος της πληγείσας περιφέρειας.

«Ο απολογισμός αυξάνεται σε 47 νεκρούς και 85 τραυματίες», δήλωσε η επίτροπος της περιφέρειας Μανυάρα, Κάθμπερτ Σεντίγκα, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγων των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων στη βόρεια Τανζανία.

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ντοντόμα, είχε δηλώσει η επίτροπος της περιοχής Χανάνγκ, Τζάνετ Μαγιάντζα.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σάμια Σουλούχου Χασάν, που βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε τα «συλλυπητήρια» της και δήλωσε ότι «διέταξε τη χορήγηση» έκτακτης βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ύστερα από μια άνευ προηγουμένου περίοδο ξηρασίας, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σομαλία και έχουν προκαλέσει περισσότερους από 300 θανάτους στην περιοχή.