ΚΟΣΜΟΣ

Εργαζόμενη απολύθηκε μέσω Zoom και κατέγραψε τη στιγμή στο TikTok - Χαμός στα social media

Εργαζόμενη απολύθηκε μέσω Zoom και κατέγραψε τη στιγμή στο TikTok - Χαμός στα social media

«Με απέλυσαν 2 άνθρωποι που δεν γνωρίζω» - Έγινε viral η απόλυση μιας εργζόμενης στις ΗΠΑ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Μπρίτανι Πιτς στις ΗΠΑ να δημοσιεύσει στο TikTok την βιντεοκλήση με δύο υπαλλήλους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας της, οι οποίοι την απέλυσαν μέσω Zoom.

Το βίντεο της Πιτς δεν άργησε να γίνει viral και να συγκεντρώσει 6 εκατομμύρια προβολές, έπειτα κι από αναδημοσιεύσεις.

Η Πιτς η οποία εργαζόταν στο γραφείο της Cloudflare στη Τζόρτζια από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, ανέφερε στο βίντεό της ότι περίμενε την απόλυση, ιδίως αφού είχε γίνει μάρτυρας της απόλυσης ενός συναδέλφου της νωρίτερα την ίδια ημέρα. «Με απέλυσαν 2 άνθρωποι που δεν γνωρίζω: μια γυναίκα από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και ένας άνδρας που δεν έχω ακούσει ποτέ», έγραψε η Pietsch στο βίντεο.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, της είπαν ότι η απόλυση της οφειλόταν στο ότι δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες της εταιρείας με βάση τις αξιολογήσεις απόδοσης από το 2023.

Η Pietsch το αντέκρουσε αυτό υποστηρίζοντας το υψηλό επίπεδο δραστηριότητας και την αποτελεσματική διαχείριση των συμφωνιών στην ομάδα της. Ωστόσο, οι προσπάθειές της να υπερασπιστεί την απόδοσή της αντιμετωπίστηκαν με αυστηρή στάση από τους υπαλλήλους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Η εκπρόσωπος του ανθρώπινου δυναμικού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή, που θα αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεσαι. Δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης».

Πολλοί χρήστες συμπαραστάθηκαν στην Πιτς, αποθεώνοντάς την για το θάρρος της, ενώ άλλοι αμφισβητούν το κατά πόσο ήταν επιτρεπτό να δημοσιέυσει το βίντεο.