ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο εμπλέκει υπάλληλο του ΟΗΕ σε δολοφονία Ισραηλινού στις 7 Οκτωβρίου

gaza
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ:Το βίντεο αναρτήθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post και κοινοποιήθηκε επίσης στο διαδίκτυο από Ισραηλινούς αξιωματούχους

Kοινωνικός λειτουργός της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους (UNRWA), στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ισραηλινοί αξιωματούχοι, να κουβαλά πτώμα Ισραηλινού άνδρα που δολοφονήθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου να το βάζει μέσα στο πορτμπαγκάζ ενός οχήματος SUV και το όχημα να απομακρύνεται μετά από ένα χωριό του νότιου Ισραήλ.


Το βίντεο αναρτήθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post και κοινοποιήθηκε επίσης στο διαδίκτυο από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι ταυτοποίησαν τον εργαζόμενο ως τον Φαϊζάλ Αλί Μουσάλεμ αλ Ναάμι, κοινωνικό λειτουργό της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους (UNRWA), στη Λωρίδα της Γάζας.

Η UNRWA είναι ο κύριος οργανισμός ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, που βιώνει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου που προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς.

Το Ισραήλ πρόσφατα κατηγόρησε την UNRWA ότι είχε 12 εργαζομένους, από τους 13.000 που μετρά στη Λωρίδα της Γάζας, που είχαν εμπλακεί στην επίθεση της Χαμάς.

Εσωτερική έρευνα του ΟΗΕ είναι σε εξέλιξη αναφορικά με τους εργαζομένους που κατηγορούνται από το Ισραήλ, από την οποία έχει εξαιρεθεί η UNRWA, και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε ανεξάρτητη επιτροπή για να αξιολογήσει την «ουδετερότητα» της υπηρεσίας.