Mέγκαν Μαρκλ: Το «καρφί» από την πρώτη κυρία της Νιγηρίας για τη «γύμνια» του Χόλιγουντ

Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας, είπε ότι «δεν δεχόμαστε τη γύμνια» σε μια προφανή αναφορά στη Μέγκαν Μαρκλ για τα ρούχα που φορούσε στην πρόσφατη περιοδεία της στη χώρα
Mέγκαν Μαρκλ: Το «καρφί» από την πρώτη κυρία της Νιγηρίας για τη «γύμνια» του Χόλιγουντ
3'

Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας, γερουσιαστής Oluremi Tinubu είπε «δεν δεχόμαστε τη γύμνια» κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας της σε μια προφανή αναφορά στη Μέγκαν Μαρκλ για τα ρούχα που φορούσε στην πρόσφατη -σχεδόν βασιλική- περιοδεία της. Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας είπε ότι η χώρα δεν «έχει Met Gala», σε ένα προφανές πλήγμα στη Μέγκαν Μαρκλ. Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας φάνηκε να επιπλήττει τη Μέγκαν Μαρκλ για τις ενδυματολογικές της επιλογές κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης των Σάσεξ στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Η γερουσιαστής Oluremi Tinubumade ανασήκωσε τα φρύδια κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Celebrating the Woman και στην εκδήλωση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου του προέδρου Bola Tinubu στην εξουσία. Στην ομιλία της, όπου αναγνώρισε πώς οι γυναίκες έχουν συνεισφέρει σε όλους τους τομείς της ζωής, η Tinubu μίλησε για τις πολιτιστικές αξίες της Νιγηρίας και πώς διαφέρουν από τις αμερικανικές - όπως το τι θεωρείται κατάλληλο ντύσιμο και σεμνότητα.

Η Tinubu είπε: «Δεν κάνουμε Met Gala. Η γύμνια είναι παντού και οι άντρες είναι καλοντυμένοι. Άρα κάτι πρέπει να κάνουμε. Πες τους ότι δεν δεχόμαστε τη γύμνια στον πολιτισμό μας. Αυτό δεν είναι όμορφο. Δεν είναι καθόλου όμορφο». Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είναι σίγουροι για το ποιοι είναι. Δεν χρειάζεται να μιμούνται τους αστέρες του κινηματογράφου από την Αμερική. Δεν ξέρουν από πού προέρχονται. Γιατί ήρθε η Mέγκαν εδώ αναζητώντας την Αφρική; Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Μην χάσετε αυτό που είστε».

Στην επίθεσή της στα ιδανικά ομορφιάς του Χόλιγουντ, φαίνεται ότι η πρώτη κυρία αναφέρθηκε επικριτικά στη Μέγκαν Μαρκλ, η οποία αναφέρθηκε στη Νιγηρία ως «η χώρα μου» στην πρόσφατη «βασιλική» περιοδεία, αφού τα αποτελέσματα των τεστ DNA αποκάλυψαν ότι ήταν κατά 43% Νιγηριανή. Υπέγραψε επίσης το βιβλίο επισκεπτών στο Στρατηγείο Άμυνας της Νιγηρίας, ευχαριστώντας τους αξιωματούχους που την «καλωσόρισαν στο σπίτι».

Η Express αναφέρει ότι η Μέγκαν Μαρκλ ξόδεψε περίπου 120.000 λίρες στα ρούχα για το ταξίδι, κάτι που προφανώς ενόχλησε την Tinubu, η οποία δεν συνάντησε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους που προώθησε τους Invictus Games του πρίγκιπα Χάρι. Τα σύνολα περιελάμβαναν ένα ροδακινί εξώπλατο φόρεμα της Heidi Merrick και ένα φόρεμα με εμπριμέ λουράκια σχεδιασμένο από την Johanna Ortiz.

Οι άνθρωποι στην πλατφόρμα X επέκριναν επίσης τη Mέγκαν για τα ρούχα της, με έναν να σχολιάζει: «Δεν τους σεβάστηκε πηγαίνοντας εκεί, περπατώντας μισόγυμνη και χωρίς σουτιέν, μπροστά στα παιδιά. Δεν έχει σεβασμό για κανέναν και χαίρομαι πολύ που την επέκριναν». Άλλος χρήστης σημείωσε: «Η Μέγκαν Μαρκλ κατάφερε να δημιουργήσει ένα διεθνές επεισόδιο. Την προειδοποιήσαμε για τα ρούχα»

Μετά τη θερμή υποδοχή τους ωστόσο στη Νιγηρία και την κάλυψη της περιοδείας τους από τα μέσα ενημέρωσης έγινε κατανοητό ότι η Μέγκαν και ο Χάρι σχεδιάζουν περισσότερες περιοδείες και σκέφτονται να επιστρέψουν στην Αφρική. Eκτός από το στιλιστικό κομμάτι, το ζεύγος προκάλεσε αντιδράσεις με το ταξίδι, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι η «μίνι σχεδόν βασιλική περιοδεία» προφανώς αναστάτωσε τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ άλλοι τους επέκριναν ότι συμπεριφέρονται σαν «απατεώνες, οιονεί βασιλικοί πράκτορες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή