ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός γαλλικής βουλής ηχηρά ονόματα

Εκτός γαλλικής βουλής ηχηρά ονόματα

Η πρώην υποψήφια πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Σενγκολέν Ρουαγιάλ ηττήθηκε από έναν «αντάρτη» του κόμματός της στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Η Ρουαγιάλ, η οποία είναι και πρώην σύζυγος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, παραδέχθηκε την ήττα της από τον Ολιβιέ Φαλονί στην πόλη Λα Ροσέλ κάνοντας λόγο για «πολιτική προδοσία».

Η μη εκλογή της Σενγκολέν Ρουαγιάλ στο γαλλικό κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό πλήγμα για Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε δημόσια την πρώην σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Το δεύτερο ηχηρό όνομα που μένει εκτός γαλλικής βουλής είναι αυτό του κεντρώου ηγέτη Φρανσουά Μπαϊρού. Ο Μπαϊρού ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές στην Πο (νοτιοδυτική Γαλλία) αφού εξασφάλισε μόνο το 30% των ψήφων, σε μεγάλη απόσταση από τον σοσιαλιστή υποψήφιο.

Τέλος, εκτός γαλλικής βουλής φαίνεται πως μένει και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Τα προσωρινά αποτελέσματα είναι αμφίρροπα. Πάντως το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV ανακοίνωσε την ήττα της Λεπέν από τον σοσιαλιστή αντίπαλό της, Φιλίπ Κεμέλ στην εργατική περιφέρεια Ενάν-Μπομόν (βόρεια). Η Λεπέν ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα με το κανάλι.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2012 - Γαλλία: Πρωτιά για Σοσιαλιστές