ΚΟΣΜΟΣ

Μπλακ-άουτ στην Ινδία

Μπλακ-άουτ στην Ινδία

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε εννιά κρατίδια της βόρειας Ινδίας, μεταξύ των οποίων και του Νέου Δελχί.

Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη που προκάλεσε τη διακοπή, η οποία παρέλυσε το μετρό του Νέου Δελχί, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, τη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα σπίτια κυρίως λόγω της μη λειτουργίας των κλιματιστικών σήμερα, που η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

«Το σύνολο του δικτύου ηλεκτρισμού στη βόρεια Ινδία κατέρρευσε στις 02:40 τα ξημερώματα», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τοπικού κέντρου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Ντ.Κ. Τζαΐν.

Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Power System Operation Corp. που διαχειρίζεται την ηλεκτροδότηση στη βόρεια Ινδία επισημαίνει πως όλη η περιοχή, στην οποία ζει το 28% του πληθυσμού της χώρας (περίπου 1,2 δισεκατομμύρια κάτοικοι) έχει επηρεαστεί από τη διακοπή.

Στην ινδική πρωτεύουσα πραγματοποιείται μόλις το 25% των δρομολογίων του μετρό, ενώ δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στους δρόμους.

Επίσης σημειώνονται και σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αφού πολλές αντλίες νερού λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.