ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Άγνωστες οι συνέπειες των πλημμυρών

Β. Κορέα: Άγνωστες οι συνέπειες των πλημμυρών

Μέσα στον επόμενο μήνα θα καταστεί δυνατό να υπολογιστούν οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες στα αποθέματα τροφίμων της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται μακριά από τον κίνδυνο λιμού, όπως αυτός που προκάλεσε το θάνατο περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων τη δεκαετία του '90.

Τουλάχιστον 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 400 αγνοούνται και 212.000 έχουν μείνει άστεγοι από τι πλημμύρες που ακολούθησαν τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περισσότερα από 65.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και τουλάχιστον 1.400 κτίρια, σχολεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία και εργοστάσια, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή έχουν καταρρεύσει.

«Ευτυχώς απέχουμε πολύ από την κατάσταση στα μέσα της δεκαετίας του ΄90». τόνισε η Κλόντια φον Ρόελ εκπρόσωπος του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα. «Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια χρόνια κατάσταση και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στον επισιτισμό του πληθυσμού, που τρέφεται κυρίως με καλαμπόκι και ρύζι», επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: «Η διακριτική βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα»

Προς νέα αύξηση οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Συρία: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων