ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Ιράν το φθινόπωρο προβλέπουν Ισραηλινοί και Η.Π.Α.

Επίθεση στο Ιράν το φθινόπωρο προβλέπουν Ισραηλινοί και Η.Π.Α.

Σε …πολεμικό κλίμα κινείται σήμερα η ειδησεογραφία στο Ισραήλ, αφού πολλές εφημερίδες προβλέπουν πως η χώρα, μαζί με τις Η.Π.Α., ετοιμάζονται να επιτεθούν το φθινόπωρο στο Ιράν.

Με τίτλο: «Νετανιάχου και Μπαράκ αποφασισμένοι να επιτεθούν στο Ιράν το φθινόπωρο», κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ, τονίζοντας πως Νετανιάχου και Ομπάμα, ετοιμάζουν επίθεση σε πυρηνικές Ιρανικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για απόφαση που έχει ήδη παρθεί, όπως και για το γεγονός ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Χααρέτζ, κάνει λόγο για δηλώσεις ισραηλινού αξιωματούχου ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του και τόνισε πως ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει τώρα μεγαλύτερο κίνδυνο παρά την παραμονή του πολέμου του 1967, όταν και διεξήχθη ο πόλεμος των έξι ημερών που το Ισραήλ δέχθηκε ταυτόχρονα επιθέσεις από Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

Μάλιστα τονίζεται το γεγονός πως ο Νετανιάχου προειδοποιεί πως τα πυρηνικά του Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα γενοκτονία.