ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικάνικο F-16 αγνοείται στην Αδριατική

Αμερικάνικο F-16 αγνοείται στην Αδριατική

Την πιθανή συντριβή ενός αμερικανικού μαχητικού τζετ F-16, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης πάνω από την Αδριατική Θάλασσα, εικάζει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ η κατάσταση του πιλότου παραμένει άγνωστη.

Προσπάθειες για την αναζήτηση του πιλότου είναι σε εξέλιξη, με την βοήθεια της ιταλικής ακτοφυλακής, αλλά περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το συμβάν δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «έχασε επαφή» με το F-16 στις 20:00 (τοπική ώρα) –έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια πιθανή σύγκρουση, αν και αξιωματούχοι της Υπηρεσίας αρνήθηκαν να κάνουν εικασίες σχετικά με το περιστατικό.

«Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική άσκηση πάνω από την Αδριατική Θάλασσα, με ένα πιλότο επί του αεροσκάφους. Η κατάσταση του πιλότου είναι άγνωστη μέχρι αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι πήρε μέρος στην επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του πιλότου του F-16. Εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης του Αβιάνο, στη βόρεια Ιταλία, δήλωσε ότι περαιτέρω πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν μόλις γίνουν γνωστές.