ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε έμβρυο στα απόβλητα νοσοκομείου Λεμεσού

Βρέθηκε έμβρυο στα απόβλητα νοσοκομείου Λεμεσού

Αναστατωμένη είναι η υπουργός Υγείας Δρ. Ανδρούλλα Αγρότου μετά την ανακάλυψη εμβρύου στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υπουργός ζητά την άμεση διεξαγωγή έρευνας και τα αποτελέσματά της γιατί και αυτή η είδηση όπως και άλλες των τελευταίων ημερών για γυναικολόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο μειώνουν το κύρος των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ευαίσθητη παρουσιάζεται η υπουργός και στο δράμα των μητέρων που εμπλέκονται στις υποθέσεις γι' αυτό και έχει συνομιλήσει με κάποιες από αυτές.

Από χθες έχει αρχίσει ενδελεχής έρευνα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και αναμένονται σύντομα τα πορίσματα να τεθούν ενώπιον της υπουργού, σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της.

Καταγγελία από συγκλονισμένη λειτουργό

Το έμβρυο που βρέθηκε στα απόβλημα του Νοσοκομείου Λεμεσού ήταν 27 εβδομάδων και σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του και από τραγικό λάθος πετάχθηκε αντί να ταφεί.

Οι σαφείς οδηγίες που υπάρχουν στα νοσοκομεία είναι ότι για τα νεκρά έμβρυα ηλικίας μεγαλύτερης των 20 εβδομάδων γίνεται ταφή ενώ στα μικρότερης των 20 εβδομάδων ηλικίας γίνεται απόρριψη.

Η καταγγελία έγινε από λειτουργό του Νοσοκομείου που συγκλονισμένη ανέφερε το γεγονός.

icypus