ΚΟΣΜΟΣ

Για 1 εκατ. δολάρια επικυρήχθηκε ο δραπέτης πρώην αστυνομικός

Για 1 εκατ. δολάρια επικυρήχθηκε ο δραπέτης πρώην αστυνομικός

Στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία του Λος Άντζελες εξελίσσεται η αναζήτηση και σύλληψη του πρώην αστυνομικού Κρίστοφερ Ντόρνερ , ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Η αστυνομία του Λος Άντελες επικήρυξε τον δραπέτη για 1 εκατομμύριο δολάρια, μια αμοιβή ρεκόρ σε όποιον δώσει πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του Κρίστοφερ Ντόρνερ.

Όπως είπε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος, Τσάρλι Μπεκ, το ποσό της αμοιβής συγκεντρώθηκε έ από ιδιωτικές δωρεές, τα συνδικάτα της αστυνομίας και εισφορές από επιχειρήσεις, και σηματοδοτεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί ποτέ στη Καλιφόρνια.

Ο 33χρονος Κρίστοφερ Ντόρνερ που ανήκε στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD), διαφέυγει της σύλληψης, από την περασμένη εβδομάδα, μετά τους φόνους ενός ζευγαριού και ενός αστυνομικού στη νότια Καλιφόρνια.

Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος ενώ τώρα το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του έχει εξαπλωθεί στα χιονισμένα βουνά της Καλιφόρνια, της Νεβάδα, της Αριζόνα και στο βόρειο Μεξικό.

Ο 33χρονος με "μανιφέστο" που ανέβασε στο διαδίκτυο, ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση από τους αστυνομικούς που θεωρεί υπεύθυνους για την απόλυσή του το 2008, κατηγορώντας ορισμένους για ρατσιστικά κίνητρα.