ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βρέθηκε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα λαζάνια

Γερμανία: Βρέθηκε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα λαζάνια

Κρέας αλόγου εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία σε συσκευασία με κατεψυγμένα λαζάνια.


Την ανακοίνωση έκανε η αλυσίδα καταστημάτων Real, η οποία έχει ήδη ήδη αποσύρει για προληπτικούς λόγους από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ της το συγκεκριμένο προϊόν της μάρκας φθηνών προϊόντων «Τip». Οι αναλύσεις που έγιναν στα προϊόντα αυτά έδειξαν χθες την παρουσία κρέατος αλόγου.

Η Real τονίζει ακόμα ότι πρόκειται για ένα «καθαρά προληπτικό μέτρο, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών».

Η εταιρεία Real που αριθμεί 316 καταστήματα στη Γερμανία, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι συνεργάζεται με τις αρχές, τους προμηθευτές της και με το υπουργείο Γεωργίας και Κατανάλωσης «ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε οι πελάτες να αγοράζουν προϊόντα που θεωρούνται υπεράνω υποψίας».

«Οι αρχές πρέπει να εξακριβώσουν πόση ποσότητα κρέατος αλόγου υπάρχει στις συσκευασίες αυτές», δήλωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Κατανάλωσης Ίλσε Άιγκνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και υπογράμμισε ότι «οι εταιρείες αντέδρασαν αποσύροντας τα ύποπτα προϊόντα από την αγορά».