ΚΟΣΜΟΣ

Σέρβιραν κρέας άλογου ακόμη και στη βασίλισσα!

Σέρβιραν κρέας άλογου ακόμη και στη βασίλισσα!

Η Sodexo απομακρύνει όλα τα κατεψυγμένα προϊόντα μετά από τα θετικά αποτελέσματα στο τεστ DNA που έγινε σε άλογα. Η Βirds Eye απομάκρυνε τρία έτοιμα γεύματα με μπιφτέκι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ιρλανδική Εταιρεία Τροφίμων έκλεισε μετά την εξαγωγή προϊόντων φαγητού στην Τσεχική Δημοκρατία.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν κάποια από τα πολλά που έχουν φτάσει στα αυτιά μας τον τελευταίο μήνα. Όπως ανέφερε ειδικός στην διατροφική ασφάλεια, «μάλλον έχουμε καταναλώσει αλογίσιο κρέας για πολλά χρόνια».

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις αποκαλύψεις ότι κατά πάσα πιθανότητα η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας έχει καταναλώσει μπιφτέκια με κρέας αλόγου!

Tο σκάνδαλο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η Sodexo, η μεγαλύτερη εταιρεία κέτερινγκ, έχει προμηθεύσει εκατοντάδες σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, υπουργεία, φυλακές, καντίνες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η εταιρεία κέτερινγκ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που βγήκαν στη φόρα πριν έξι εβδομάδες,τροφοδοτούσε το βασιλικό παλάτι για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς είχε υπογράψει σύμβαση προμήθειας .Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε «Η Sodexo έχει μπει σε ένα πρόγραμμα για να σιγουρευτεί ότι δεν θα ξαναμπεί κρέας αλόγου στην αλυσίδα φαγητού ξανά».