ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Ο Αραβικός Σύνδεσμος στερείται νομιμότητας

Άσαντ: Ο Αραβικός Σύνδεσμος στερείται νομιμότητας

Ο Αραβικός Σύνδεσμος "στερείται νομιμότητας" υποστηρίζει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στη σελίδα της συριακής προεδρίας στο Facebook.

"Ο Αραβικός Σύνδεσμος στερείται νομιμότητας. Είναι μια ένωση που αντιπροσωπεύει αραβικά κράτη, όχι τους αραβικούς λαούς, συνεπώς δεν μπορεί να προσδώσει νομιμότητα ούτε να την αφαιρέσει", δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Ulusal και της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik.

Στα τέλη Μαρτίου, η σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου παραχώρησε στην αντιπολίτευση την έδρα της Συρίας, η συμμετοχή της οποίας στο διεθνή οργανισμό έχει ανασταλεί από το Νοέμβριο του 2011 εξαιτίας της βίαιης καταστολής της εξέγερσης.

"Η πραγματική νομιμότητα δε χορηγείται από οργανισμούς ή από άλλες χώρες. Νομιμότητα είναι αυτή που μάς προσδίδει ο λαός. Όλοι αυτοί οι θεατρινισμοί (αποφάσεις) δεν έχουν καμία αξία για μας", τόνισε ο Άσαντ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άσαντ θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της συριακής προεδρίας.

Στα πρώτα αποσπάσματα της συνέντευξης του που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, ο πρόεδρος Άσαντ κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει πει ψέματα όσον αφορά τη συριακή κρίση. "Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, ο Ερντογάν δεν έχει πει ούτε μια αλήθεια", τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση Ερντογάν ζητεί την αποχώρηση του Άσαντ και υποστηρίζει τους αντάρτες στην κρίση, η οποία σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011.