ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρνούνται ότι παρακολουθούν δικηγόρους κρατουμένων

ΗΠΑ: Αρνούνται ότι παρακολουθούν δικηγόρους κρατουμένων

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε κατηγορηματικά χθες Παρασκευή ότι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν εμπιστευτικά emails των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους στο Γκουαντάναμο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τοντ Μπρισέιλ χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς ως μυθεύματα. «Μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι κανένας δεν είδε το περιεχόμενο προστατευμένης επικοινωνίας », ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων για διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις πριν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πάντως, ανέβαλαν την ακροαματική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου καθώς έγινε γνωστό ότι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι που περιέχουν εμπιστευτικές επιστολές με τους πελάτες τους, ήταν «σε κίνδυνο».

Για τους ίδιους λόγους, ο δικαστής Τζέιμς Πολ ο οποίος προεδρεύει του στρατοδικείου ανέβαλε «προς το συμφέρον της δικαιοσύνης», όπως ανακοινώθηκε, την ακροαματική διαδικασία για τον σαουδάραβα Αντ αλ-Ραχίμ αλ-Νασίρι, που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον του USS Cole.