ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Προβάδισμα για το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Προβάδισμα για το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Στην πρώτη θέση φέρνει το κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μια νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το κανάλι Rai Tre και διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipsos.


Ο «Λαός της Ελευθερίας» συγκεντρώνει το 29,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 26,5%. Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέππε Γκρίλο «πείθει» το 22,5% των Ιταλών και το κεντρώο κίνημα του Μάριο Μόντι «Επιλογή Πολιτών», βρίσκεται σε κάθετη πτώση, αφού δεν ξεπερνά το 5,8%.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέτα, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα, το 8% ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι δεν θα καταφέρει να την επηρεάσει σημαντικά και οι υπόλοιποι δεν εκφέρουν γνώμη.

Ως προς τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, το 61% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι θα καταφέρει να βελτιώσει τη χώρα, το 7% είναι απαισιόδοξο και το 22% ότι δεν θα επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές.